Publiekscampagne ‘ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik’

Vandaag is door het Ministerie van VWS, de publiekscampagne rondom de bewustwording en mogelijkheden van palliatieve zorg gestart, met het concept ‘ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik’.

De campagne benadrukt dat als iemand uitbehandeld is, het leven en de zorg niet stoppen. Palliatieve zorg helpt om de beleving van deze periode zo positief mogelijk te maken en ondersteunt mensen om nog te doen wat ze belangrijk vinden. Minister de Jonge geeft aan in dagblad Trouw: ‘Het is belangrijk dat de dood de plek krijgt die hij verdient.’

Bij de  totstandkoming van deze campagne, hebben ook de leden van de AHzN bij gedragen. Waarvoor dank!

Voor meer informatie kijk op overpalliatievezorg.nl en rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/06/20/betere-informatie-over-palliatieve-zorg