Onderzoek naar ervaringen van naasten én zorgverleners van mensen die tijdens de Coronacrisis zijn overleden, met of zonder het Coronavirus

De wereld staat op zijn kop door de Coronacrisis. Veel aandacht is terecht gericht op het bestrijden van het Coronavirus. De meeste mensen genezen gelukkig, maar er overlijden helaas ook mensen door het Coronavirus. 

Afscheid nemen van iemand die je lief is, is in de huidige situatie complex. Niet alleen als  mensen overlijden door het Coronavirus, maar ook als mensen overlijden door andere aandoeningen. Door nu vast te leggen wat er gebeurt kunnen we lessen trekken voor de toekomst. Daarom doen palliatieve zorg onderzoekers onder de vlag van  PALZON onderzoek naar de ervaringen van naasten én zorgverleners van mensen die tijdens de Coronacrisis zijn overleden, met of zonder het Coronavirus. Als u in deze moeilijke periode tijd vrij kunt maken om deze vragenlijst over uw ervaringen in te vullen, dan heel graag!

U kunt de vragenlijst vinden op de websites van de Stichting PALZON en Palliaweb. Direct toegang krijgen tot de vragenlijst kan ook:  

Bent u een naaste van iemand die overleden is? Klik dan hier: vragenlijst naasten

Bent u een zorgverlener? Klik dan hier: vragenlijst zorgverleners

Het onderzoek is in principe anoniem, maar als u dat wilt, koppelen we de resultaten van het onderzoek na afloop aan u terug. Dit kunt u aangeven op het einde van de vragenlijst.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. Wij wensen u veel sterkte voor de komende tijd.

Stichting Palliatieve Zorg Onderzoek Nederland (www.palzon.nl) in de stichting Palzon werken samen